Slovenské tvarohové taštičky
38 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- náplň
- 400gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z hrubé mouky, vajec a 200ml vody vypracujeme na vále těsto. Z těsta vyválíme tenký plát a tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka. Příprava náplně: Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, se žloutky a s citronovou kůrou. Na polovinu vykrájených koleček položíme vždy lžičku náplně, přikryjeme zbylými kolečky a těsto dobře přitiskneme. Taštičky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5-8 minut. Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.