Slovenský velikonoční mazanec
60 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 35gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMandle plátky
- 50gramůHrozinky
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 120gramůCukr moučkový
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek.
- 2Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli, kvásek a zbylé vlažné mléko. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme hrozinky. Vytvarujeme bochník a necháme jej vykynout.
- 3Vykynuté těsto vložíme na vymaštěný plech. Povrch bochníku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.
- 4Mazanec upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 2. 2016
Slovenský velikonoční mazanec
Hm, tento mazanec je žravý. Za pár minut byl pryč. Pekla jsem na 180 stupňů 35 min.