Slunečnicové koláčky s medovým krémem

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1929 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
174 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou mouku s 2 špetkami kypřícího prášku do pečiva, přidáme 1 žloutek, moučkový cukr a na kostičky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme a pak vyklopíme na pomoučený vál. Rukama vyracujeme těsto, musí být vláčné a hladké. Vytvarujeme ho do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 30 minut odpočinout.
  • 2
    Mezitím si připravíme krémovou náplň: do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim med, cukr a semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízneme a semínka seškrábneme). Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • 3
    Směs vařečkou promícháme, pak do ní zapracujeme kostičky změklého másla a vše vyšleháme do hladkého krému.
  • 4
    8 formiček na pečení o průměru přibližně 10 cm vytřeme máslem. Těsto si rozdělíme na 8 dílů a každou formičku vyložíme těstem, které na několika místech propícháme vidličkou. Pak na každou formičku položíme několik velkých fazolí, aby nám zakryly střed, je to kvůli tomu, aby se nám těsto nezdvíhalo. Formičky poklademe na plech a pečeme 9-10 minut. Pak je vyjmeme, odstraníme fazole a necháme formičky s těstem úplně vychladnout. Až pak je naplníme krémem, posypeme nahusto slunečnicovými semínky dáme je znovu péct. Pečeme při teplotě 180°C přibližně 20 minut dozlatova. Když koláčky vychladnou, opatrně je vyjmeme z formiček, položíme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.