Slunečnicový chléb
85 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 125gramůSemínka slunečnicová loupaná
- 3lžičkyOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vlažné vody a necháme rozpustit. Přidáme mouku, slunečnicová semínka (malou hrst semínek necháme na závěrečné posypání), sůl, 2 lžičky oleje a cukr. Vše pořádně promícháme a vyklopíme na pracovní stůl. Tam minimálně pět minut hněteme.
- 2Těsto dáme do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Mělo by zhruba zdojnásobit svůj objem. Poté vše ještě jednou zamícháme a dáme do olejem vymazané formy na chléb. Opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut dokynout. Před vložením do trouby chléb ještě potřeme rozmixovaným vajíčkem a posypeme semínky. Pak už jen stačí dát do trouby a péct 40 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.