Slunečnicový chléb

85 min.

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 2lžičkySůl
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 125gramůSemínka slunečnicová loupaná
    • 3lžičkyOlej slunečnicový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vlažné vody a necháme rozpustit. Přidáme mouku, slunečnicová semínka (malou hrst semínek necháme na závěrečné posypání), sůl, 2 lžičky oleje a cukr. Vše pořádně promícháme a vyklopíme na pracovní stůl. Tam minimálně pět minut hněteme.
  • 2
    Těsto dáme do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Mělo by zhruba zdojnásobit svůj objem. Poté vše ještě jednou zamícháme a dáme do olejem vymazané formy na chléb. Opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut dokynout. Před vložením do trouby chléb ještě potřeme rozmixovaným vajíčkem a posypeme semínky. Pak už jen stačí dát do trouby a péct 40 minut na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.