Šlupky
40 min.
Ingredience
- 90mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4lžíceCukr krystal
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem.
- 2V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
- 3Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto.
- 4Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z něj válečky a nakrájíme na kousky (zhruba asi 80 ks). Na vále je přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
- 5Vykynuté kousky rozválíme na vále posypaném krystalovým cukrem (bude jen z jedné strany) na sušenky. Klademe na plechy cukrovou stranou nahoru a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.