Smažená cizrna po indicku

95 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu důkladně propereme a necháme hodinu louhovat ve vodě. Následně ji necháme oschnout a vsypeme do mísy.
  • 2
    Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme i rajčata. Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme bobkový list, assafoetidu i kmín. Když začnou semínka prskat, přiložíme na pánev kostičky cibule a smažíme dál, dokud cibule nezhnědne. Poté přidáme pokrájená rajčata a chilli papričky.
  • 3
    Vše ochutíme koriandrem, mletou kurkumou i špetkou soli a osmahneme na mírném plameni, dokud koření nepustí veškerý tuk. Na pánev následně vložíme luštěniny, zamícháme a zakryjeme poklicí. Směs necháme důkladně do měkka podusit. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.