Smažená jablka se zmrzlinou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůJablka
    • 1kusVejce slepičí
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 50mililitrůVíno bílé
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 10gramůCukr moučkový
    • 1špetkaSůl
    • 1kusCukr skořicový
    • 500mililitrůZmrzlina vanilková
    • 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka, jadřince vykrojíme. Z mouky, vína, mléka, žloutku, soli a moučkového cukru vyšleháme těsto. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a ten přimícháme do těsta.
  • 2
    Olej rozpálíme a osmažíme na něm jablka obalená v těstě.
  • 3
    Usmažená jablka obalíme ve skořicovém cukru. Servírujeme s kopečkem zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.