Smažená jablka se zmrzlinou
25 min.
Ingredience
- 200gramůJablka
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůVíno bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr skořicový
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka, jadřince vykrojíme. Z mouky, vína, mléka, žloutku, soli a moučkového cukru vyšleháme těsto. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a ten přimícháme do těsta.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm jablka obalená v těstě.
- 3Usmažená jablka obalíme ve skořicovém cukru. Servírujeme s kopečkem zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.