Smažená jasmínová rýže s masem
70 min.
Ingredience
- 220gramůRýže jasmínová
- 400gramůKuřecí prsa
- 4decilitryKokosové mléko
- 50gramůKokos čerstvý
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůCitronová kůra
- 1kusChilli paprička
- 50gramůBazalka
- 30mililitrůOmáčka rybí
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 3kusyVejce slepičí
- 9gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
28 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jasmínovou rýži vaříme 15-20 minut, zcedíme ji a vychladlou dáme v přikryté míse do lednice odležet přes noc.
- 2Kuřecí maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený kokos, chilli papričku, koriandr a citronovou kůru. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku, sůl a rybí omáčku.
- 3Mezitím rozpálíme pánev a na oleji opečeme jasmínovou rýži, osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou a nesmísí se s rýží. Malé formy nebo zapékací misky vyložíme mikrotenem, napěchujeme do nich rýži, která pak půjde hladce vyklopit na talíř. Přidáme maso se šťávou a ozdobíme snítkou bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.