Smažená kapusta
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko, asi jako na kapání.
- 2Očištěnou, omytou kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě několik minut. Kapustu vyjmeme, necháme okapat a osušíme v papírové utěrce.
- 3Připravené čtvrtky kapusty obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji (nebo na sádle).
- 4Podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.