Smažená kukuřičná kaše se sýrem
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka kukuřičná
- 500mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme vodu, mléko, přisypeme kukuřičnou mouku, osolíme. Dobře rozmícháme a pozvolna přivedeme k varu, povaříme pár minut, až je kaše dostatečně hustá.
- 2Do kaše vmícháme 50 gramů strouhaného sýra, lžíci másla, dobře promícháme. Kaši vyklopíme na vlhké prkénko, rozetřeme na silnější placku a necháme vychladnout. Nyní z kaše nakrájíme menší čtverečky, které smažíme na rozehřátém másle dorůžova.
- 3Rozdělíme na dezertní talířky a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.