Smažená míchaná zelenina
25 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyChřest bílý
- 4kusyKukuřice cukrová
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 55gramůPaprika červená
- 55gramůPaprika žlutá
- 50gramůBrokolice čínská gai lohn
- 25gramůČínský hrachorový lusk
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceVývar zeleninový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
14 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.
- 2Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.
- 3V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.
- 4V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.
- 5Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.