Smažená míchaná zelenina

25 min.
Thajsko

Ingredience

    • 4stroužkyČesnek
    • 4kusyChřest bílý
    • 4kusyKukuřice cukrová
    • 50gramůFazolové lusky zelené
    • 55gramůPaprika červená
    • 55gramůPaprika žlutá
    • 50gramůBrokolice čínská gai lohn
    • 25gramůČínský hrachorový lusk
    • 1kusZázvor celý
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 2lžíceOmáčka ústřicová
    • 2lžíceVývar zeleninový
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2kusyCibulka jarní
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
14 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.
  • 2
    Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.
  • 3
    V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.
  • 4
    V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.
  • 5
    Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.