Smažená mrkev s dipem
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 500gramůJogurt bílý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1špetkaCukr krupice
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5kilogramyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1638 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
131 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.
- 2Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.
- 3Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.