Smažená mrkev s dipem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1638 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
131 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.
  • 2
    Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.
  • 3
    Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.