Smažená Niva v anglické slanině

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 150gramůAnglická slanina
    • 1špetkaSůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
47 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
630 mg
Cukr
479 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nivu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Každý plátek zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a sepneme párátky.
  • 2
    Vejce rozšleháme s mlékem a solí a promícháme s moukou na hustší těstíčko. Připravený sýr v těstíčku obalíme a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Sýr vyjmeme a párátka odstraníme.
  • 3
    Ihned podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Smažená Niva v anglické slanině
Vynikající recept s Nivou. Určitě ho ochutnejte. Niva je hodně slaná, takže bych recept nepřipravovala dětem, ale dospělí si na něm pochutnají. Je lehký na přípravu a když koupíte Nivu v akci 😁, tak vás nepřijde ani tak draho.