Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůStrouhanka
- 3lžíceOlej rostlinný
- Tatarská omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceVíno bílé
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceKapary
- 1lžícePetržel kudrnka
- 4kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.
- 2Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.