Smažená rýže s garnáty a chilli zavařeninou

27 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
859 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme a očistíme garnáty. Nařízneme je proto na hřbetě (hlavu ani ocas naodstraňujeme).
  • 2
    V pánvi wok rozpálíme olej a na středně silném ohni osmažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. Přidáme chilli zavařeninu a dále restujeme, až začne vonět. Vložíme garnáty, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty, zrůžoví, poté přisypeme vařenou jasmínovou rýži (kterou jsme přes noc uložili do chladničky), cukr a přilijeme světlou sójovou omáčku. Smažíme za stálého míchání 3 - 4 minuty. Přidáme na proužky pokrájenou chilli papričku bez jadérek a nakrájené kroužky cibulky, vše promícháme, dle potřeby dokořeníme.
  • 3
    Směs naložíme na talíř, posypeme mletým bílým pepřem a lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.