Smažená rýže s garnáty a chilli zavařeninou
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 225gramůGarnát obecný
- 3lžičkyChilli omáčka
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
859 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyloupeme a očistíme garnáty. Nařízneme je proto na hřbetě (hlavu ani ocas naodstraňujeme).
- 2V pánvi wok rozpálíme olej a na středně silném ohni osmažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. Přidáme chilli zavařeninu a dále restujeme, až začne vonět. Vložíme garnáty, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty, zrůžoví, poté přisypeme vařenou jasmínovou rýži (kterou jsme přes noc uložili do chladničky), cukr a přilijeme světlou sójovou omáčku. Smažíme za stálého míchání 3 - 4 minuty. Přidáme na proužky pokrájenou chilli papričku bez jadérek a nakrájené kroužky cibulky, vše promícháme, dle potřeby dokořeníme.
- 3Směs naložíme na talíř, posypeme mletým bílým pepřem a lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.