Smažená rýže s krevetami a hráškem
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 140gramůHnědá rýže
- 75gramůHrášek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu.
- 2Na lžíci olejem opečeme ve woku cibuli, česnek a chilli papričku – vše nasekané na jemno. Po 3 minutách přidáme krevety a smažíme minutu. Přidáme rýži i hrášek a promícháme. Přidáme sójovou i rybí omáčku.
- 3Mezitím si ze čtyř vajec připravíme na zbylém oleji 4 volská oka.
- 4Podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.