Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou

35 min.
Thajsko

Ingredience

    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusCibule
    • 1lžíceČesnek
    • 1lžíceKrevetová pasta
    • 350gramůKrevety tygří - loupané
    • 50gramůHrášek
    • 1lžičkaOmáčka ústřicová
    • 2kusyCibulka jarní
    • 15kusůThajská bazalka
    • 350gramůRýže jasmínová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme.
  • 3
    Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.