Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1lžíceČesnek
- 1lžíceKrevetová pasta
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůHrášek
- 1lžičkaOmáčka ústřicová
- 2kusyCibulka jarní
- 15kusůThajská bazalka
- 350gramůRýže jasmínová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou.
- 2V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme.
- 3Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.