Smažená rýže speciální
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 3kusyCibulka jarní
- 75gramůHrášek
- 150gramůFazolové klíčky
- 225gramůŠunka dušená
- 150gramůGarnát obecný
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vroucí vodou uvaříme 15 minut rýži, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a poté znovu přecedíme.
- 2Ve woku rozehřejeme lžíci rostlinného oleje. Přidáme rozšlehaná vejce. Vajíčko osmahneme do omelety. Jakmile spodní strana zhnědne, obrátíme a dopečeme z druhé strany. Vyndáme z woku a necháme vychladnout.
- 3Ve woku rozehřejeme zbývající olej a osmahneme rozetřený česnek a mletý zázvor. Přidáme pokrájené jarní cibulky, hrášek, pokrájenou šunku, fazolové klíčky, garnáty a smažíme 2 minuty. Vmícháme sójovou omáčku a rýži, povaříme 2 minuty.
- 4Rýži přendáme na talíř, stočíme vaječnou palačinku, nakrájíme ji a ozdobíme s ní rýži.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.