Smažená treska v kořeněné omáčce
38 min.
Ingredience
- 450gramůTreska aljašská
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOcet rýžový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceVoda pitná
- 1špetkaCukr moučkový
- 1hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
104 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
90 mg
Cukr
517 mg
Postup přípravy
- 1Rybu pokrájíme na kostky a dáme stranou.
- 2Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, do něhož přidáme žloutek a podzemnicový olej. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Necháme stát 20 minut. Poté do těsta vmícháme našlehaný bílek.
- 3Rozehřejeme olej v předehřátém woku, rybí kousky obalíme v těstě a postupně je smažíme z obou stran. Hotové kousky vyndáme a udržujeme teplé.
- 4Z woku vylijeme olej až na 1 lžíci a vrátíme na plamen. Přidáme rozetřený česnek, chilli papričku, rajčatový protlak, mleté chilli, sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, čínské rýžové víno, cukr a vodu a za stálého míchání povaříme 4 minuty. Poté vrátíme do woku usmažené kousky ryb a lehce zamícháme. Prohříváme 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.