Smažená treska v kořeněné omáčce

38 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůTreska aljašská
    • 60gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 4lžíceMléko polotučné
    • 1kusChilli paprička
    • 2stroužkyČesnek
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 3lžíceProtlak rajčatový
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceVíno rýžové čínské
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1špetkaCukr moučkový
    • 1hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
104 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
90 mg
Cukr
517 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu pokrájíme na kostky a dáme stranou.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, do něhož přidáme žloutek a podzemnicový olej. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Necháme stát 20 minut. Poté do těsta vmícháme našlehaný bílek.
  • 3
    Rozehřejeme olej v předehřátém woku, rybí kousky obalíme v těstě a postupně je smažíme z obou stran. Hotové kousky vyndáme a udržujeme teplé.
  • 4
    Z woku vylijeme olej až na 1 lžíci a vrátíme na plamen. Přidáme rozetřený česnek, chilli papričku, rajčatový protlak, mleté chilli, sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, čínské rýžové víno, cukr a vodu a za stálého míchání povaříme 4 minuty. Poté vrátíme do woku usmažené kousky ryb a lehce zamícháme. Prohříváme 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.