Smažená tykev
30 min.
Ingredience
- 1000gramůTykev
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůOlej stolní
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
54 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Do osolené mouky za stálého míchání přilijeme mléko s rozmíchanými žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3V těstíčku obalujeme připravené kousky tykve. V rozpáleném oleji je smažíme z obou stran dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.