Smažená velikonoční vajíčka

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůSýr smetanový tavený 45%
    • 3kusyVejce slepičí
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 2špetkyKmín mletý
    • 100gramůSýr Čedar
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 0,25lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
53 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
465 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme tavený sýr se solí, přimícháme vejce, prosátou mouku s kypřicím práškem a kmínem. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na silnější plát.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme tvořítkem tvary vajíček, které smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Ještě horká vajíčka sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.