Smažené bavorské koláčky
50 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 140gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
- 550gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mouky smíchané se solí rozdrobíme máslo a přidáme žloutky, vejce, cukr a droždí rozmíchané v mléce. Vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme plát asi 1/2cm silný a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky, které necháme dobře vykynout. Doprostřed každého koláčku uděláme důlek.
- 3Koláčky smažíme na rozpáleném sádle otočené důlkem dolů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.