Smažené bílé myšky
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryMléko plnotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr skořicový
- 2lžíceCukr vanilka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
241 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo dáme do mísy, přisypeme 1 lžíci moučkového cukru, špetku soli a vše utřeme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce, mléko a mouku s práškem do pečiva.
- 2V pánvi rozpálíme dostatek oleje, na který lžící pokládáme malý vykrojený kopeček těsta a smažíme dozlatova z každé strany.
- 3Horké "myšky" posypeme hustě práškovým cukrem s vanilkou, které jsme smíchali se skořicovým cukrem, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.