Smažené bochánky plněné zelím
125 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 25gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko kefírové
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na zelnou náplň
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžícePšeničná krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme droždí s cukrem, vmícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Na teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, v kefíru rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujeme hladké a lesklé těsto, pod utěrkou necháme těsto alespoň hodinu kynout.
- 2Na válu z vykynutého těsta vyválíme placku, formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka. Do středu poloviny koleček klademe prochladlé zelí, překryjeme druhou polovinou koleček. Kraje dobře po celém obvodu přitiskneme a pod utěrkou necháme bochánky ještě alespoň 15 minut kynout.
- 3Bochánky smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
- 4Zelnou náplň připravíme ze syrového zelí. Odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme najemno. Zelí osmažíme na másle, přilijeme smetanu, přidáme sůl, dobře promícháme, chvíli dusíme a vmícháme krupici. Zhruba po deseti minutách dušení dobře vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.