Smažené bochánky plněné zelím

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme droždí s cukrem, vmícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Na teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, v kefíru rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujeme hladké a lesklé těsto, pod utěrkou necháme těsto alespoň hodinu kynout.
  • 2
    Na válu z vykynutého těsta vyválíme placku, formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka. Do středu poloviny koleček klademe prochladlé zelí, překryjeme druhou polovinou koleček. Kraje dobře po celém obvodu přitiskneme a pod utěrkou necháme bochánky ještě alespoň 15 minut kynout.
  • 3
    Bochánky smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
  • 4
    Zelnou náplň připravíme ze syrového zelí. Odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme najemno. Zelí osmažíme na másle, přilijeme smetanu, přidáme sůl, dobře promícháme, chvíli dusíme a vmícháme krupici. Zhruba po deseti minutách dušení dobře vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.