Smažené bramborové pirožky

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
56 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku, máslo, vejce a vypracujeme těsto.
  • 2
    Na pracovní desce těsto rozválíme na plát. Na polovinu těsta dáváme lžičkou malé kopečky marmelády ve vzdálenosti asi 3 cm od sebe. Přikryjeme druhou polovinou těsta a rádýlkem krájíme pirožky. Smažíme je v rozpáleném oleji (nebo sádle) dorůžova.
  • 3
    Usmažené pirožky poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.