Smažené briošky s třešněmi
25 min.
Ingredience
- 2kusyBriošky máslové
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 30gramůCukr krupice
- 120gramůKompot třešňový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Třešňový kompot (vypeckovaný) i se šťávou v rendlíku smícháme s cukrem a na mírném plameni za stálého míchání svařujeme do zhoustnutí.
- 2V mezičase v míse rozšleháme vejce s cukrem, mlékem a solí. Ve směsi namočíme briošky ze všech stran a smažíme na másle po obou stranách.
- 3Horké briošky podáváme přelité třešňovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.