Smažené bublinky z nudlového těsta
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
600 mg
Cukr
183 mg
Postup přípravy
- 1Nudlové těsto připravíme z mouky a vajíčka, rozválíme je na placku. Placku rozdělíme na půlku, z nichž jednu půlku potřeme rozšlehaným bílkem a druhou půlkou potřenou půlku přiklopíme.
- 2Z takto připraveného těsta vykrojíme kolečka o průměru cca 1 cm. Snažíme se, aby odkrájených zbytků bylo co nejméně.
- 3Vykrojená kolečka nasypeme do rozehřátého tuku a smažíme je. Musíme je však průběžně míchat, aby se osmažila stejnoměrně.
- 4Pokud jsou kolečka osmažená, vytáhneme je děrovanou lopatičkou, aby tuk odkapával a pokládáme je na papírové ubrousky, které přebytečný tuk odsajou.
- 5Pokud jsou kolečka správně osmažená, nafouknou se jako bubliny.
- 6Bubliny podáváme zvlášť na talířku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.