Smažené chobotničky na zázvoru
30 min.
Ingredience
- 150mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůSherry brandy
- 40gramůChilli paprička
- 20gramůCukr třtinový
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 400gramůChobotnice
- 200gramůOlihně
- 200gramůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 30gramůZázvor celý
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s olihněmi vložíme do misky, přilijeme sherry, ocet, panenský olej, přisypeme posekanou chilli papričku, cukr, sůl a promícháme. Misku vložíme do lednice a necháme 8 hodin marinovat.
- 2Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme najemno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přiložíme olihně, chobotničky, osmahneme, přidáme bílou cibulku, česnek, zázvor a zvolna smažíme doměkka.
- 3Pokrm upravíme na talíře, posypeme zelenou cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.