Smažené cukety
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 5lžicŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 150mililitrůVoda pitná
- 900gramůCuketa
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme kukuřičný škrob, přidáme sůl a cayenský pepř. Uprostřed vytvoříme důlek, nalijeme do něj vodu a spolu se škrobem promícháme, dokud nám nevznikne řídké těstíčko. Nevadí, jestliže v něm bude několik hrudek. Těstíčko na 20 minut odložíme.
- 2Cukety nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Na pánvi nebo ve fritéze zahřejeme vysokou vrstvu oleje na teplotu 190°C. (Při této teplotě zhnědne kostička starého pečiva asi za 30 vteřin.) Těstíčko promícháme a postupně v něm ze všech stran obalíme cuketová kolečka. Obalené cukety po obou stranách smažíme v rozpáleném oleji 45-60 vteřin. Poté je vyjmeme a papírovými utěrkami zbavíme přebytečného tuku. Cukety posypeme mořskou solí a udržujeme je teplé, než se nám dosmaží všechny zbývající.
- 3Hotové cukety můžeme doplnit smaženými kolečky červené cibule, které můžeme též namočit v připraveném těstíčku. K pokrmu lze podávat různé omáčky k namáčení a bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.