Smažené fazolové lusky
30 min.
Ingredience
- 2hrstiFazolové lusky zelené
- 4kusyRajčata
- 2lžíceSodovka
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
56 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé fazolové lusky očistíme, omyjeme a osušíme.
- 2Z vajec, sodovky, hladké mouky a soli umícháme těstíčko jako na kapání a fazolové lusky v něm namáčíme. Vkládáme je na pánev do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
- 3Usmažené fazolové lusky necháme okapat na papírové utěrce.
- 4Podáváme obložené omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.