Smažené hovězí maso s hrachovými lusky
20 min.
Ingredience
- 450gramůHovězí svíčková
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceZázvor celý
- 230gramůHrachové lusky
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceČesnek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.