Smažené hovězí maso s hrachovými lusky

20 min.
Čína

Ingredience

    • 450gramůHovězí svíčková
    • 2lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 1lžíceZázvor celý
    • 230gramůHrachové lusky
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceČesnek
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.