Smažené hruškové plátky s mandlovou smetanou
20 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 80gramůCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme 50 gramů cukru s za stálého míchání smažíme, až cukr zhědne. Pak přisypeme nakrájené mandle, promícháme, odstavíme z ohně a necháme zchladit.
- 3Smetanu ušleháme a do šlehačky přimícháme mandle z pánve.
- 4Hrušky oloupeme, podélně je rozkrojíme na čtyři díly, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťtávou.
- 5V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přimícháme zbylý cukr a plátky hrušek na něm krátce podusíme.
- 6Plátky hrušek přendáme na servírovací talíře, přidáme k nim mandlovou - krokantovou - smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.