Smažené hruškové plátky s mandlovou smetanou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme 50 gramů cukru s za stálého míchání smažíme, až cukr zhědne. Pak přisypeme nakrájené mandle, promícháme, odstavíme z ohně a necháme zchladit.
  • 3
    Smetanu ušleháme a do šlehačky přimícháme mandle z pánve.
  • 4
    Hrušky oloupeme, podélně je rozkrojíme na čtyři díly, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťtávou.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přimícháme zbylý cukr a plátky hrušek na něm krátce podusíme.
  • 6
    Plátky hrušek přendáme na servírovací talíře, přidáme k nim mandlovou - krokantovou - smetanu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.