Smažené hrušky - ježci
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 5kusůHrušky
- 40gramůStrouhanka
- 20gramůMandle plátky
- 10gramůČokoláda hořká
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
- 2Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka.
- 3Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily.
- 4Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.