Smažené hrušky - ježci

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
  • 2
    Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka.
  • 3
    Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily.
  • 4
    Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.