Smažené jablečné plátky v pivním těstíčku
16 min.
Ingredience
- 8kusůJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 120mililitrůOlej rostlinný
- Na těstíčko
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
36 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
10 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2V míse ušleháme žloutky s pivem, solí a moukou, do níž jsme vmíchali Solamyl, do těsta lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Do těstíčka namáčíme plátky jablek a smažíme v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.