Smažené jablkové koláčky

50 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1172 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
87 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.