Smažené jablkové koláčky
50 min.
Ingredience
- 600gramůJablka
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůCukr krupice
- 50mililitrůVíno jablečné
- 50gramůCukr skořicový
- 3decilitryOlej slunečnicový
- Na těsto
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOřechy lískové
- 2gramySůl
- 40gramůCukr krupice
- 10gramůCukr vanilka
- 2decilitryVíno bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 3mililitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1172 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
87 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.