Smažené jahody s pomerančovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet.
  • 2
    Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme v solamylu, potom v bílkové směsi, naházíme do rozpáleného oleje a rychle osmahneme. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
  • 3
    Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do rendlíku, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme asi 5 minut. Odstavíme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru, necháme vychladnout a rozmixujeme.
  • 4
    Polovinu omáčky přilijeme k jahodám v misce a polovinu necháme na zdobení.
  • 5
    Doprostřed talířků položíme kopeček jahodové směsi z misky, doplníme smaženými jahodami, kolem ozdobíme pomerančovou omáčkou. Nakonec doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.