Smažené jahody s pomerančovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 120gramůZmrzlina vanilková
- Jahodová směs
- 80gramůJahody zahradní
- 20gramůCukr moučkový
- 10mililitrůBalsamico ocet
- 3gramyMáta
- Pomerančová omáčka
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPomerančová kůra
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůJablka
- Smažené jahody
- 80gramůJahody zahradní
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr moučkový
- 20gramůSolamyl
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet.
- 2Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme v solamylu, potom v bílkové směsi, naházíme do rozpáleného oleje a rychle osmahneme. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
- 3Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do rendlíku, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme asi 5 minut. Odstavíme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru, necháme vychladnout a rozmixujeme.
- 4Polovinu omáčky přilijeme k jahodám v misce a polovinu necháme na zdobení.
- 5Doprostřed talířků položíme kopeček jahodové směsi z misky, doplníme smaženými jahodami, kolem ozdobíme pomerančovou omáčkou. Nakonec doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.