Smažené kakaové kopečky se šlehačkou
25 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 60gramůCukr krupice
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMouka kukuřičná
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůKakao
- 5gramůSkořice mletá
- 80gramůŠlehačka ve spreji
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do pánve vložíme máslo, přisypeme cukr, špetku soli, postavíme na mírný oheň a za stálého míchání necháme vše rozpustit. Přisypeme pšeničnou mouku a kukuřičnou mouku, stále mícháme, až vznikne koule těsta. Odstavíme, necháme částečně vychladnout, postupně přimícháváme vejce, kakao, skořici a dobře promícháme.
- 2Těstem naplníme cukrářský sáček na zdobení, nasadíme ozdobnou hubičku, v pánvi rozpálíme olej a ze sáčku pomalu vytlačujeme těsto rovnou do pánve. Tvoříme kopečky, které smažíme do zlatova. Vyndáme z pánve, na savém papíru necháme okapat přebytečný tuk, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.