Smažené kakaové kopečky se šlehačkou

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve vložíme máslo, přisypeme cukr, špetku soli, postavíme na mírný oheň a za stálého míchání necháme vše rozpustit. Přisypeme pšeničnou mouku a kukuřičnou mouku, stále mícháme, až vznikne koule těsta. Odstavíme, necháme částečně vychladnout, postupně přimícháváme vejce, kakao, skořici a dobře promícháme.
  • 2
    Těstem naplníme cukrářský sáček na zdobení, nasadíme ozdobnou hubičku, v pánvi rozpálíme olej a ze sáčku pomalu vytlačujeme těsto rovnou do pánve. Tvoříme kopečky, které smažíme do zlatova. Vyndáme z pánve, na savém papíru necháme okapat přebytečný tuk, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.