Smažené koláčky k masu
30 min.
Ingredience
- 350mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 220gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
73 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
461 mg
Postup přípravy
- 1Mléko s máslem uvedeme do varu. Za stálého míchání přisypáváme hrubou mouku a mícháme tak dlouho, až těsto zhoustne a nebude se lepit na vařečku. Odstavíme z plotny, osolíme a necháme vychladnout.
- 2Do vychladlého těsta postupně přidáváme vejce a žloutky. Vše vymícháme dohladka.
- 3Z těsta lžící vykrajujeme koláčky, které smažíme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji.
- 4Koláčky podáváme jako přílohu k různě upravenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.