Smažené krevety na víně

70 min.

Ingredience

    • 100mililitrůVíno bílé
    • 1kusVejce slepičí
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300gramůKrevety tygří - loupané
    • 5gramůSůl
    • 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
630 mg
Cukr
352 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety očistíme, nůžkami jim po obou stranách rozstřihneme krunýře až ke špičce ocásku a odstraníme z nich černé střívko. Omyjeme dostatečným množstvím studené vody a scedíme. Ponoříme do bílého vína, necháme 10 minut marinovat a znovu scedíme. V míse rozšleháme vejce. Rychle obalíme osušené krevety v mouce a ve vajíčku.
  • 2
    Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi na smažení potřebné množství arašídového oleje. Obalené krevety v něm v několika várkách osmažíme. Hotové děrovanou lžící vytahujeme a poklademe na savý kuchyňský papír, aby okapaly. Osolíme a rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.