Smažené krevety na víně
70 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 5gramůSůl
- 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
630 mg
Cukr
352 mg
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, nůžkami jim po obou stranách rozstřihneme krunýře až ke špičce ocásku a odstraníme z nich černé střívko. Omyjeme dostatečným množstvím studené vody a scedíme. Ponoříme do bílého vína, necháme 10 minut marinovat a znovu scedíme. V míse rozšleháme vejce. Rychle obalíme osušené krevety v mouce a ve vajíčku.
- 2Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi na smažení potřebné množství arašídového oleje. Obalené krevety v něm v několika várkách osmažíme. Hotové děrovanou lžící vytahujeme a poklademe na savý kuchyňský papír, aby okapaly. Osolíme a rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.