Smažené krevety v pikantním těstíčku
33 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 4kusyLimetka
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Pivní těstíčko
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2,4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.
- 2Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.
- 3V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.
- 4Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.