Smažené krevety v pikantním těstíčku

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.
  • 2
    Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.
  • 4
    Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.