Smažené kuře s pomerančovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 2lžíceSherry brandy
- 1kusPomeranče
- 650gramůKuřecí prsa
- 200gramůMarmeláda pomerančová
- 1lžíceHrozinky
- 1lžíceŠvestky sušené
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusMáta
- 2lžíceOřechy vlašské
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Z chemicky neošetřeného pomeranče vylisujeme šťávu. Pomerančovou kůru nastrouháme, vložíme do malého hrnce s vodou a povaříme asi 3 minuty. Vodu slijeme přes síto a kůru dáme stranou.
- 2Marinádu si připravíme rozmícháním 4 lžic pomerančové šťávy se 2 lžícemi olivového oleje, se sherry, špetkou soli a pepře.
- 3Kuřecí maso krájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm, vložíme do marinády a zakryté necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin.
- 4Omáčku připravíme tak, že v přikrytém hrnci přibližně 15 minut vaříme 100 g marmelády, nahrubo nakrájené sušené švestky a hrozinky. V průběhu vaření několikrát promícháme.
- 5Když připravená hmota vychladne, vmícháme do ní opět 100 g marmelády a nasekaná ořechová jádra.
- 6Ve sklenici rozmícháme 3 lžíce pomerančové šťávy se lžící vody a přilijeme do omáčky.
- 7Maso smažíme na olivovém oleji doměkka, hotové posypeme pomerančovou kůrou a podáváme s připravenou omáčkou. Zdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.