Smažené kuře s pomerančovou omáčkou

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z chemicky neošetřeného pomeranče vylisujeme šťávu. Pomerančovou kůru nastrouháme, vložíme do malého hrnce s vodou a povaříme asi 3 minuty. Vodu slijeme přes síto a kůru dáme stranou.
  • 2
    Marinádu si připravíme rozmícháním 4 lžic pomerančové šťávy se 2 lžícemi olivového oleje, se sherry, špetkou soli a pepře.
  • 3
    Kuřecí maso krájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm, vložíme do marinády a zakryté necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin.
  • 4
    Omáčku připravíme tak, že v přikrytém hrnci přibližně 15 minut vaříme 100 g marmelády, nahrubo nakrájené sušené švestky a hrozinky. V průběhu vaření několikrát promícháme.
  • 5
    Když připravená hmota vychladne, vmícháme do ní opět 100 g marmelády a nasekaná ořechová jádra.
  • 6
    Ve sklenici rozmícháme 3 lžíce pomerančové šťávy se lžící vody a přilijeme do omáčky.
  • 7
    Maso smažíme na olivovém oleji doměkka, hotové posypeme pomerančovou kůrou a podáváme s připravenou omáčkou. Zdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.