Smažené květákové noky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák omyjeme, rozebereme na růžice a spaříme v osolené vodě. Dáme okapat a osušíme.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, jemně nakrájený květák, mouku a sůl. Vše promícháme.
  • 3
    Do většího množství rozpáleného oleje vykrajujeme lžící noky a zvolna je smažíme po celém povrchu. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 4
    Podáváme s bramborovou kaší a salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.