Smažené květákové noky
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůOlej stolní
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 600gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák omyjeme, rozebereme na růžice a spaříme v osolené vodě. Dáme okapat a osušíme.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, jemně nakrájený květák, mouku a sůl. Vše promícháme.
- 3Do většího množství rozpáleného oleje vykrajujeme lžící noky a zvolna je smažíme po celém povrchu. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 4Podáváme s bramborovou kaší a salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.