Smažené mozečkové medailonky
40 min.
Ingredience
- 1kusTelecí mozek
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 4krajíceChléb konzumní
- 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Mozečky spaříme vařící vodou a očistíme. Nakrájíme je na větší kousky a osolíme.
- 2Vejce rozšleháme, přisypeme mouku a umícháme řidší těstíčko. Připravené mozečky v něm obalíme a ihned je smažíme v horkém sádle dočervena.
- 3Smažené mozečky položíme na opečené topinky, potřeme rozehřátým máslem a ozdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.