Smažené noky z kukuřičné mouky
35 min.
Ingredience
- 170gramůKukuřičná krupice T 600
- 650mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na namáčení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole přivedeme do varu osolenou vodu, do které přisypáváme v malém praménku kukuřičnou krupici a pečlivě šleháme, aby se nedělaly hrudky a aby se nepřipálila. Hustou hmotu odstavíme, necháme a zamícháme do ní máslo. Necháme prochladnout a zašleháme vejce.
- 2Pomocí lžičky namočené do másla vykrajujeme noky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Noky se hodí k jehněčímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.