Smažené noky z kukuřičné mouky

35 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole přivedeme do varu osolenou vodu, do které přisypáváme v malém praménku kukuřičnou krupici a pečlivě šleháme, aby se nedělaly hrudky a aby se nepřipálila. Hustou hmotu odstavíme, necháme a zamícháme do ní máslo. Necháme prochladnout a zašleháme vejce.
  • 2
    Pomocí lžičky namočené do másla vykrajujeme noky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  • 3
    Noky se hodí k jehněčímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.