Smažené noky z odpalovaného těsta

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
67 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
925 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oheň postavíme osolenou vodu s máslem. Jakmile se voda začne vařit, zmírníme oheň, vsypeme mouku a za stálého míchání nahříváme tak dlouho, až se těsto nechytá dna.
  • 2
    Těsto necháme vychladnout. Poté vmícháme vejce a vypracujeme je tak, aby bylo kypré.
  • 3
    Z těsta budeme lžičkou namočenou v tuku vykrajovat malé nočky, které rovnou vhazujeme do silně rozehřátého tuku.
  • 4
    Nočky v tuku musí plavat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.