Smažené obalované sardinky

50 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Vláknina
9 mg
Vápník
188 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve i ocas. Ostrým nožem rozřízneme podél páteře, tu opatrně vyjmeme. Znovu sardinky omyjeme, osušíme, ochutíme solí a citrónovým pepřem. Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a na válu je válečkem rozdrtíme na jemno. Poté sardinky obalíme v kukuřičných lupíncích.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a sardinky osmažíme z každé strany do zlatova, ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.