Smažené olihně se zeleninou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůOlihně
    • 1kusPaprika zelená
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 1kusCibule červená
    • 160gramůSladkokyselá omáčka Sweet & Sour
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroužky olihně omyjeme a osušíme. Sůl smícháme v míse s moukou a obalíme v ní kroužky olihně.
  • 2
    Arašídový olej rozpálíme ve woku, vsypeme do něj očištěnou a pokrájenou papriku, na plátky nakrájenou cibuli a dvě minuty restujeme. Poté přidáme olihně a smažíme ještě pět minut. Na závěr ke směsi přidáme omáčku a necháme přejít varem.
  • 3
    Směs rozdělíme do misek a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.