Smažené oukleje

6 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1235 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
125 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oukleje nebo jiné drobné bílé rybky vložíme do mísy s moukou, hromadně je obalíme, vložíme do fritovacího sítka a sítkem zaklepeme, aby odpadla přebytečná mouka. Vložíme do rozpáleného oleje, nejlépe olivového a smažíme jen jednu minutu. Rybky jsou malé a jsou ihned propečené a křupavé.
  • 2
    Vysypeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, nasypeme do misky, posypeme solí s cayenským pepřem a jíme jako křupavou pochoutku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.