Smažené oukleje
6 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 600gramůOukleje
- 1špetkaPepř cayenský
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1235 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
125 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Oukleje nebo jiné drobné bílé rybky vložíme do mísy s moukou, hromadně je obalíme, vložíme do fritovacího sítka a sítkem zaklepeme, aby odpadla přebytečná mouka. Vložíme do rozpáleného oleje, nejlépe olivového a smažíme jen jednu minutu. Rybky jsou malé a jsou ihned propečené a křupavé.
- 2Vysypeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, nasypeme do misky, posypeme solí s cayenským pepřem a jíme jako křupavou pochoutku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.