Smažené sardinkové filety v bylinkách

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Vápník
144 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.
  • 2
    Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.
  • 3
    Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.
  • 4
    Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.