Smažené sardinkové filety v bylinkách
35 min.
Ingredience
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5lžicMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyCitrony
- 600gramůSardinka obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Vápník
144 mg
Postup přípravy
- 1Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.
- 2Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.
- 3Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.
- 4Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.