Smažené sépie s pěti druhy koření

20 min.
Čína

Ingredience

    • 450gramůSépie
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 8kusůCibulka jarní
    • 1kusPaprika červená
    • 1kusChilli paprička
    • 6kusůHouby čerstvé
    • 1lžičkaKoření pěti vůní
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1stroužekČesnek
    • 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sépie nejprve důkladně omyjeme, stáhneme z kůže a necháme oschnout na papírové utěrce. Poté každou rozřízneme a vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby vytvořily kosočtvercovou síť. Maso nakrájíme na proužky.
  • 2
    V předehřáté pánvičce rozpálíme olej, sépie krátce osmahneme a vyjmeme. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, nakrájenou cibulku, na proužky nakrájenou papriku zbavenou semínek, nakrájené chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájené houby. Za stálého míchání cca 2 min. orestujeme.
  • 3
    Přidáme sépie a prášek z pěti druhů koření. Nakonec vmícháme fazolovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a rýžové víno. Přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.