Smažené sépie s pěti druhy koření
20 min.
Ingredience
- 450gramůSépie
- 3lžíceOlej rostlinný
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 6kusůHouby čerstvé
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sépie nejprve důkladně omyjeme, stáhneme z kůže a necháme oschnout na papírové utěrce. Poté každou rozřízneme a vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby vytvořily kosočtvercovou síť. Maso nakrájíme na proužky.
- 2V předehřáté pánvičce rozpálíme olej, sépie krátce osmahneme a vyjmeme. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, nakrájenou cibulku, na proužky nakrájenou papriku zbavenou semínek, nakrájené chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájené houby. Za stálého míchání cca 2 min. orestujeme.
- 3Přidáme sépie a prášek z pěti druhů koření. Nakonec vmícháme fazolovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a rýžové víno. Přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.